Projekt lektiehjælp blev søsat i august 2011. På nuværende tidspunkt har 23 unge tosprogede modtaget lektiehjælp. 21 er fortsat i uddannelse, 1 har holdt pause, og 1 er i såkaldt anden aktivitet.
Mere end 75 % af de unge, som har modtaget lektiehjælp tilkendegiver, at det har gjort en stor og afgørende forskel i forhold til deres videre færd i uddannelsessystemet.
Hvad gør man, hvis man ved, at de skolemæssige forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse er for dårlige?
"A" kontaktede sin ungerådgiver i Ringparken, Gry Christensen, som arrangerede et møde på VUC i Slagelse. Her blev frustrationen dobbelt så stor, da "A" her fik oplyst, at vejen til at påbegynde en ungdomsuddannelse gik via 1-1½ år i 10 klasse.
Ved den besked kontaktede Gry Christensen en af UU vejlederne i Ringparken. "A" fik stillet en lektiehjælper i udsigt. Herefter gik "A" direkte ind til rektor Iver Grunnet, Slagelse Gymnasium, og efter en kort samtale blev han optaget.
Med de gode nyheder kontaktede "A" igen sin ungerådgiver og UU vejlederen, hvor han gav udtryk for: "Lektiehjælperen skal være skarp til matematik, analyse i dansk og tysk. Der stinker jeg mest". "A" blev bedt om at overveje, om han selv kendte en, der ville kunne hjælpe ham.
Et par dage efter kontaktede "A" igen vejlederen. "Min søsters kæreste kender en, der kan hjælpe mig. Hun har selv en ungdomsuddannelse og kan det, jeg ikke kan". To en halv time efter samme eftermiddag sad "A", lektiehjælper "M" og vejlederen på et kontor og aftalte vilkårene for samarbejdet.
"M" udtrykker en glæde ved at kunne medvirke som lektiehjælper. "A" har uden tvivl haft en svær skolegang. Han siger selv, at lærerne ikke gav ham en chance. Det betyder jo nok, at han gerne ville have haft en chance til igen og igen... Men fik det i hvert fald ikke. Når man ikke slår til i skolen, finder man andre områder at slå til på. "A" valgte som en del andre at blive småkriminel, men blev samtidig træt af de "hjernedøde jobs", han kunne få uden uddannelsespapirer. "A" har været meget motiveret hele vejen, men der hvor jeg har kunnet hjælpe har været i forhold til at afklare, hvilke forventninger lærerne havde til ham, når det gjaldt deltagelse i undervisningen og opgaveskrivning".
"A" er på nuværende tidspunkt i gang med eksaminerne på 1. år. Der er ingen tvivl om, at "A" føler, at han er på rette vej. Uden undtagelse bliver UU vejleder ved hvert møde "truet med", at han vil være lektiehjælper, når han er færdig med HF.
Trygfonden har bevilliget kr. 100.000,- til fortsættelse af projektet i skoleåret 2013/14.